2004-10-21

Fula Persson

Idag presenterar den borgerliga alliansen sin "skuggregering", vilka som ska leda de sex arbetsgrupper som de har tillsatt. Inte helt otroligt att dessa personer blir ministrar i en borgerlig regering. Och som av en händelse så verkar det som att Göran Persson gör sin regeringsombildning idag. Ett övertramp tycker jag.

Visst kan man tycka att här får man väl bara tåla, men jag tycker det här går en bit över gränsen. Att det förekommer och kommer att förekomma taktik inom politiken är självklart, men någon sorts respekt får man ha för motståndaren. Det är så uppenbart att Persson väntat på det här. Han kunde presenterat sin nya regering igår eller imorgon lika gärna.

Dessutom är det föraktfullt mot de egna ministrarna. De har dinglat i ovetskap sedan snart ett halvår tillbaka och nu vet de att en regeringsobmbildning var nära förestående, men Persson låter dem fortsätta dingla av taktiska själ.

En del tycker säkert jag är larvig nu, men som sagt, det är ett övertramp som skadar demokratin. En gnutta respekt för motståndaren skulle inte skada, från nån sida.

Inga kommentarer: