2004-10-09

Debatt nr två

I natt drabbade Kerry och Bush ihop igen. Den här gången fick de varsin mikrofon och knallade runt på golvet och svarade på frågor från publiken.

Vem vann då? Bush säger jag, trots att deras insatser var likvärdiga. Presidenten var inte bra i första debatten, men i natt var han pigg, alert och aggresiv. Möjligen var han lite gapig i början. Han framstod mycket mer som någon som tror på vad han gör, att han ibland fattar beslut som inte gör att han blir populär i europeiska huvudstäder men som är rätt för Amerika. Det tror jag gick hem hos många väljare.

Förra debatten störde jag mig mycket på Bushs röst, han lät korkad, även om jag inte tror att han är det. Idag pratade han betydligt mer flytande och lät inte alls korkad.

Kerry var inte alls dålig, tvärtom. Han var lika bra som i förra debatten. Pratar ganska enkelt, är lagom aggresiv och balanserar bra mellan att klaga på Bush och föra fram sina egna förslag.

Trots det kan man säga att Bush vann. Förväntningarna var låga på honom och han överträffade dom, han återtog en del av det momentum som Kerry ryckte åt sig i förra debatten.

Personligen har jag fått en mycket mer positiv bild av John Kerry och en något positivare bild av George W. Bush. Kerry framstår som kompetent och som en person som skulle klara av att vara president i världens mäktigaste land. För ett par veckor sedan ville jag inte att någon av de två skulle bli president, men skulle kännas rätt bra om Kerry blev det och helt okej om Bush fortsätter fyra år till.

Inga kommentarer: