2004-10-16

Borgerliga lik i garderoben?

Pernilla Zethraeus går nu till motattack och säger att det bara drösar ut lik när man öppnar den borgerliga garderoben. Så låtsas hon inte vilja tala om vilka men berättar direkt ändå:

"Centern ville på 30-talet skydda den svenska folkstammen mot "inblandning av mindervärdiga raselement". Vi har liberala ungdomsförbundets i Venzuelafrågan. Och vi har en lång moderat tradition, från deras motstånd mot den allmänna rösträtten till dagens stöd för ockupationerna av Irak och Afghanistan."

Okej, vi tar dem en och en.

Säkert fanns det folk i centern, och i alla partier, som tyckte att raserna inte skulle blandas. Det var tyvärr rätt så inne då. Det försvarar ingenting, men jag tror v ska vara glada att inte Janne Josefsson grävde tillbaka så långt i deras historia. Och ändå måste väl uttalanden gjorda på 2000-talet vara något ruttnare lik än vad som hände på 30-talet.

"Vi har liberala ungdomsförbundet i Venezuelafrågan". Det hon menar är den lögn som Lars Ohly började sprida i riksdagens partiledardebatt. Att LUF stödjer en militärkupp i Venezuela mot president Hugo Chavez. LUF gillar inte Chavez för han håller på att bli en ny Castro, men motståndet sträcker sig till att få till folkomröstningar och fria val. Bland annat genom att demonstera utanför ambassaden i Stockholm. Jag skulle gärna se några bevis för de här lögnern om de ska fortsätta upprepas.

Så moderaternas motstånd i röstfrågan. Visst fanns det ett konservativt motstånd till bl.a. kvinnlig rösträtt, men det är ungefär lika gammalt som partiet, 100 år.
Så stödet till ockupationerna av Afganistan och Irak. Det kan man naturligtvis tvista om, men att jämföra att 50 miljoner människor faktiskt har blivit fria från förtryck och att kalla sig något som i samtliga fall lett till förtryck känns långsökt. Men jag har förståt att befria människor från förtryck inte ses som någon större välgärning i kommunistkretsar.

Inga kommentarer: