2004-09-25

Kerry om Irak

Republikanerna har effektivt utmålat John Kerry som en flip flopper, som vänder kappan efter vinden. Och John Kerry har gladeligen hjälp till med uttalanden som "jag röstade faktiskt för de 87 miljarderna, innan jag röstade mot dom".

Kerrys flip floppande ska tas med en nypa salt. En senator som suttit i 20 år har röstat i tusentals omröstningar och vill du så kan du framställa vem som helst som motsägelsefull. Men trots det så får jag uppfattningen att Kerry är någon som säger det som gynnar honom just nu. Republikanernas framställning är orättvis, men något ligger det i den. Det senaste exemplet är Irak-kriget.

Kerry röstade för att Bush skulle få anfalla Irak. Nu säger han följande som verkar mycket märkligt:

"The invasion of Iraq was a profound diversion from the battle against our greatest enemy -- al Qaeda. The president's misjudgment, miscalculation and mismanagement . . . all make the war on terror harder to win. George Bush made Saddam Hussein the priority. I would have made Osama bin Laden the priority."

Jaha, så Irak-kriget tog bort fokuset på kriget mot Al Qaida. Okej. Varför röstade han då för Irak-kriget? Han skulle ha prioriterat Bin Laden före Hussein. Okej. Varför röstade han då för Irak-kriget?

1 kommentar:

Mathias Sundin sa...

Jo, precis. Att säga en sån sak och sedan säga tvärtom ett tag senare är inte förtroendeingivande i mina ögon.

Javisst, helt klart har den använts missvisande av republikanerna. Men det borde Kerry ha kunnat räkna ut. Det är lite synd att det inte går att vara nyanserad i en sån här stor kampanj. Men som sagt, det borde Kerry kunnat lista ut innan han sa det.