2004-09-04

Bounce för Bush

Efter demokraternas konvent diskuterades den så kallade bouncen, studsen uppåt i opinionssiffrorna, eller snarare den uteblivna bouncen i Kerrys fall. Det stannade runt två-tre procentenheter och kunde antingen förklaras med att folk helt enkelt inte gillade Kerry eller att rekordmånga redan hade bestämt sig och därmed höll nere svängningarna. Skulle det se likadant ut efter republikanernas konvent verkade det vara den troliga förklaringen.

Nu kommer en undersökning från Time som är gjord under konventet, den visar på en jättebounce för Bush på tio procentenheter, och en ledning med elva procentenheter. De andra undersökningarna gjorda under konventet visar på mindre skillnad, men trenden är uppåtgående för Bush.

Vi har också en undersökning från Newsweek som är gjord sista dagen på konventet, då Bush talade, och dagen efter. Den visar också på en stor ledning för Bush med elva procentenheter.

Om några dagar kan vi se den verkliga bouncen. Skulle det visa sig att Bush har en ledning på åtta-tio procentenheter så tror jag det här är över.

Inga kommentarer: