2004-09-21

The Apprentice

Ikväll kl 22 är det dags för avsnitt sex i denna jobbintervju i form av en dokusåpa. Jag gillar den här serien riktigt mycket. Har lyckats se alla avsnitt och den blir bättre och bättre, och det är inget dåligt jobb vinnaren får kan jag tala om.

Donald Trump är en man med dyr smak, men också ett stort kunnande. Han fattar bra beslut hela vägen genom serien och lyckas plocka upp de saker som gör att deltagarna inte kommer att klara av att jobba åt honom.

Jag ser fram mot TV3s motsvarighet, Rivalerna. De verkar dock blanda in lite av Fame Factory-konceptet i det hela, med en mer skolliknande miljö. I The Apprentice så förutsätts kandidaterna vara färdigkvalificerade och inte behövas läras upp.

Trumps roll blir dock svår att fylla i Sverige, men inom Kinneviksfären finns många intressanta personligheter. Bland annat kommer förre näringsministern Björn Rosengren medverka och rektor för den skolan blir ingen mindre än Icon MediaLabs grundare Johan Stael von Holstin. Synd att Jan Stenbeck är död, han hade varit rolig att se i en sån här serie.

Förhoppningsvis kommer det här vidga vyerna för en del dokusåpatittare, och visa att det kan vara bra att göra en karriär inom affärsvärlden istället för att åka på krogturnéer. Kul att människor som faktiskt är duktiga på något viktigt också lyfts fram. Helt plötsligt kanske det blir hippt att bli direktör. Näringslivet behöver lite goodwill efter bl.a. Skandiaaffären. De kan få en hel del här.

Inga kommentarer: