2004-08-20

Uppdatering om Kerry och SwiftVets

De stora tidningarna har nu skrivit egna artiklar om Kerrys motattack på SwiftVets. LA Times, USA Today och Washington Post kommer inte med några större nyheter.

De diskuterar hur Kerrykampanjen jobbar för att kontra de här anklagelserna som tydligen har skadat Kerry hos andra veteraner. Han har tappat 18 procentenheter mot Bush i den gruppen sedan konventet. De tar också upp att Kerry inte direkt bemötte anklagelserna från SwiftVets utan istället påstod att de var sammankopplade med Bushkampanjen.

NY Times berör just den frågan i en lång artikel som granskar hur gruppen SwiftVets har tillkommit, varifrån de har fått sina pengar och vilka kontakter det finns med Bushkampanjen. De driver bland annat tesen att SwiftVets ogillande mot Kerry härstammar i hans hårda kritik mot kriget efter att han kom hem till USA och hans anklagelser om krigsförbrytelser han riktade mot sina forna stridskamrater.

"I went to university and was called a baby killer and a murderer because of guys like Kerry and what he was saying," säger en av SwiftVets.

Att ogillandet mot Kerry går långt tillbaka i tiden och att Bushkampanjen finns med på ett hörn har jag tidigare spekulerat i. Även om NY Times-artikeln kastar en del skuggor över personer i SwiftVets så tycker jag ändå att deras anklagelser ska undersökas rejält. Granskningen hittills visar att de hade rätt om julen i Kambodja men det verkar betydligt mer tveksamt om deras kritik mot Kerrys medaljer.

Inga kommentarer: