2004-08-21

Svensk media om Kerry och SwiftVets

Då har svensk media i form av Dagens Nyheter plockat upp storyn om SwiftVets anklagelser mot John Kerry. Det är lite tröttsamt att konstatera att de har vinklat det fullständigt i Kerrys favör. Så här framställer de trovärdigheten i anklagelserna:

"...en grupp som med lögner och smutskastning ifrågasätter hans insatser i Vietnam."

Artikeln nämner självklart inte att det är fullt respektabla personer med tonvis av medaljer som utgör denna grupp. Den nämner självfallet inte heller att de hade rätt i sina anklagelser om Kerrys lögn om julaftonen i Kambodja. Kopplingarna mellan Bush och denna grupp lyfts dock fram och SwiftVets är bara bittra för att Kerry anklagat dem för krigsförbrytelser.

Amerikansk media nämner åtminstonde anklagelserna, även om det är kort. Svensk media gör inte ens det. Hur kan man vara så färgad av sina åsikter så man inte ens kan försöka se lite opartiskt på det man rapporterar om. För vad tjänar Kerry på att vi svenskar gillar honom? Inte värst mycket. Ja, ingenting faktiskt.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Exakt vilka, i din uppfattning trovärdiga, anklagelser tycker du att svensk media skall nämna?

Mathias Sundin sa...

Det som jag nämnt flera gånger i min blog. Att Kerry har påstått flera gånger att han befann sig i Kambodja julafton 1968. Det var en lögn och Kerrys kampanj har nu ändrat sig och säger att det var senare, i januari nångång som han åkte dit.

Eftersom han själv har använt sig av lögnen för att bedriva politik så är det ganska intressant. Det mesta är intressant när någon vill bli världens mäktigaste man.

Sen kan man ju iofs fråga sig om det är en lögn eller om han bara minns fel. Men han har uttalat sig på sånt sätt att det är svårt att tro att han bara minns lite fel. Han säger att minnet sitter mycket djupt i honom och han dessutom sagt det i senaten.

Men visst, det kan bara ha blivit fel. Hur som helst så var det inte överenstämmande med sanningen och det borde alla media lyfta fram. Och inte heller avfärda SwiftVets som några lögnaktiga skurkar. Vid en första blick är de minst lika hedervärda som Kerry. Därför ska de också granskas. Precis som Kerry.

Anonym sa...

Är det alltså BARA Kambodja-saken du tycker DN skulle ha nämnt? Tycker du inte att resten av deras anklagelser är trovärdiga?

Mathias Sundin sa...

Kambodja är den som är bevisad. De andra verkade ganska trovärdiga fram till att NY Times granskade dem. Nu är det mer tveksamt.

Just så massmedia ska jobba. Granska. Men inte bara en sida.

Mathias Sundin sa...

Och för att svara på din fråga då.

För att visa att de inte bara är lögnaktiga skurkar så borde de visat att en av anklagelserna var sann och för att balansera det, också nämnt att en annan verkade betydligt mindre trovärdig.

Mathias Sundin sa...

Visst kan det vara ett minnesfel men glöm inte att det inte på något sätt är bevisat att Kerry faktiskt varit i Kambodja. Det är bara han själv som hävdar det. Därmed inte heller sagt att det bara för det är en lögn.

www.instapundit.com är den sida som jag tycker täcker den här soppan utan att direkt stödja någon sida.

Anonym sa...

Jaha, läser du bara Instapundit så är det inte konstigt att du tycker SwiftVets är trovärdiga.

Mathias Sundin sa...

Eh, när har jag sagt att jag bara läser Instapundit? Jag rekommenderade den bloggen för den tar upp många olika perspektiv. Fler än någon annan jag har hittat. Sen är det självklart inte opartisk.

Du verkar överhuvudtaget ha lite svårt att läsa vad jag skriver. Jag tycker inte SwiftVets är bra, har jag aldrig påstått. Däremot tycker jag de inte bara ska avfärdas som lögnhalsar eftersom de efter en yttre betraktelse verkar hedervärda. Som det utvecklar sig nu har de dock tappat en hel del trovärdighet. Men om de hade haft rätt i alla sina anklagelser, borde inte väljarna fått reda på det om Kerry då? Och hur ska vi få reda på någon sanning om man som du vägrar att ens försöka lyssna om de tillhör en sida som vi inte gillar.

Anonym sa...

Vilka andra bloggar som rör SwiftVets-historien läser du då?

Anonym sa...

nå?

Mathias Sundin sa...

Du verkar vara en ganska otrevlig typ. Jag läser massvis med bloggar, tidningar mm. Men bland annat http://atrios.blogspot.com/

Vilka läser du själv?

John Eje Thelin sa...

Om du verkligen *läser* Eschaton, så borde du veta hur lite trovärdighet SBVT har, och vilket äckel Jerome Corsi är.