2004-08-19

Mer om Kerry och SwiftVets

För några dagar sedan tog Seattle Times upp den kritik som Swift Boat Veterans for Truth har riktat mot John Kerry i annonser och en bok. Nu har också LA Times skrivit om det.

Anti-Bush gruppen MoveOn.org har också kommit med en motattack i form av en TV-annons som kritiserar SwiftVets och hävdar också att Bush använde kontakter för att hamna i Texas Air National Guard och inte i Vietnam. John McCain gick snabbt ut och fördömde den annonsen och hans polare John Kerry gjorde snabbt därefter detsamma.

Men fram till igår var LA Times den enda riktigt stora tidning som tagit upp nyheten. Idag skrev Washington Post om den, men först efter att man grävt fram kritik mot en av SwiftVets. Det The Post har grävt fram är visserligen intressant för det gör att en av de hårdaste kritikernas uppgifter blir mycket mindre trovärdiga. SwiftVets hävdar att det inte alls förekom någon fiendeeld när Kerry fiskade upp en av sina kamrater ur vattnet och för det fick en utmärkelse. Vid samma tillfälle har dock den här personen också fått en utmärkelse och i rekommendationspapprena står det att det förekom fiendeeld.

Men det kanske mest intressanta är ändå att Washington Post väntar med att skriva om det här tills de har hittat något som gör att all kritik riktas mot SwiftVets och till viss del rentvår John Kerry. Storyn om Kerrys julafton i Kambodja 1968 nämner de inte alls.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läs http://www.washingtonmonthly.com/archives/individual/2004_08/004541.php

"So since there's no actual news hook on which to justify coverage of this smear campaign, we're supposed to believe that the mainstream media should desperately look for some reason, any reason, to make sure everyone knows about this. Just report the he-says-she-says story! Write a story about medal inflation! Write a thumbsucker about whether we ever sent people into Cambodia! Write anything, as long as it provides an excuse to put the smear story against Kerry on the front page."