2004-08-13

Attac gillar kommunalt vatten

Attac i Norrköping driver frågan att vattenförsörjningen ska återköpas till kommunen, trots att en universitetsuppsats nyligen kom fram till att privatiseringen hittills är en succé och att konsumenterna i Norrköping har fått billigare vatten.

De skrev i juli i Norrköpings Tidningar att vattnet borde återköpas, och vi svarade på det, nu idag är det Attacs tur att svara oss.

Ett riktigt dåligt svar måste jag säga. De underbygger inte sina argument och har inte läst på i frågan. Ett exempel:

"Vad beträffar Annika Holmqvists examensarbete som nämnts i tidigare insändare har LUF bara tagit med den första meningen "So far it can thus be considered a success" och förvrängt meddelandet genom att inte ha tagit med den andra meningen där hon skriver "What the future brings remains to be seen" som visar på en större osäkerhet kring framtiden än LUF har fått det att framstå."

Jaha, det visar på en större osäkerhet, hur då? Om det hittills varit en succé, varför skulle det då plötsligt bli dåligt? Det här argumentet säger ingenting. Självklart kan ingen veta hur framtiden ser ut, men det verkar troligare med en framgång än motsatsen, om vi tittar bakåt.

Nåja, vi skriver nog ett svar som plockar itu deras såkallade svar.

Inga kommentarer: