2004-07-29

Juryn är på plats

Inatt var det dags för den fd skadeståndsadvokaten John Edwards att hålla sitt tal som vicepresidentskandidat. Ett tal med ett klart och tydligt budskap; USA och världen måste enas och en mycket tydlig markering var demokraterna står i kriget mot terrorismen. Al Qaida och liknande organisationer kommer att förstöras, sa Edwards.

Det här är genomgående i hela konventet. En tuffhet som visar att Kerry inte kommer tveka att ta till våld för att stoppa terrorister, men att landet och världen måste enas. De allierade måste komma tillbaka till USAs sida, för de kan inte vinna den här striden själva.

På slutet blev det mer retoriskt och Edwards kom igång ganska bra. Flera gånger sa han att "Hope is on the way". Det var inte mycket direkt kritik mot Bush och Edwards fortsätter det som gav honom framgång i primärvalen, positivism och optimism.

Det känns nästan som han tonade ner sig lite för att inte riskera att överglänsa John Kerry som talar inatt. På slutet såg man vilken bra talare han är. Pressen på John Kerry måste vara enorm just nu.

Inga kommentarer: