2004-07-15

Appropå politiska profiler

I Polen finns det åtminstonde en politisk profil, Krzysztof Rutkowski. Killen är EU-parlamentariker, privatdeckare, TV-stjärna och har en egen insatsstyka. Denna lilla privatarmé grep imorse tre män som utövade utpressning mot en polsk affärsman, bosatt i Sverige. Han hade tidigare varit i kontakt med den svenska polisen men inte fått någon hjälp. Märkligt nog hade polisen tid att gripa insatsstyrkan, som grep utpressarna.

Det här fick mig direkt att tänka på filmen Livvakterna. Så här står det bland annat om filmen:

"Den enda hjälpen mot dessa hänsynslösa brottslingar kan vara ett livvaktsbolag. Dessa företag får en allt mer framträdande roll i brottsbekämpningen."

Tja, vem kan idag säga emot det?

Jag kan inte låta bli att vara lite konspiratorisk. När insatsstyrkan greps av svenska polisen hade de inga vapen på sig, men var i övrigt fullt stridsutrustade. Jag tror knappast att de bara knallade in till utpressarna och släpade ut dem i öronen. De lär ha haft vapen med sig.

Kan det vara så att polisen av någon anledning kände till att de skulle slå till, men väntade lagom länge med att gripa styrkan, så att de kunde göra sig av med vapnen. Det är inte olagligt att själv gripa en brottsling, som killarna som grep en våldtäktsman genom att hålla fast honom tills polisen kom till platsen.

Inte helt otroligt va?

Inga kommentarer: