2016-07-14

Trump borde välja Huckabee

Det mesta tyder på att Donald Trump kommer nominera sin vicepresidentkandidat imorgon fredag.

Spekulationerna gör gällande att det står mellan Indianas guvernör Mike Pence, Alabamas senator Jeff Sessions, tidigare talmannen och presidentkandidaten Newt Gingrich och New Jerseys guvernör Chris Christie.

Johan Ingerö tror att Trump kommer välja Pence. Inte alls otroligt, men jag har ett bättre förslag.


Mike Huckabee är Donald Trumps bästa möjliga val. Huckabee är tidigare pastor, var guvernör i Arkansas i knappt tio år. Han har ställt upp i två presidentval, 2008 och 2016, och mellan dessa har han haft ett eget program på Fox News.

Den främsta anledningen för Trump att välja Huckabee är att de delar samma ekonomiska populism. Framförallt 2008 stod Huckabee för samma sorts resonemang som Trump, men i en mer civiliserad ton. Huckabee har verkligen en talang för detta. Han är folklig och har en scennärvaro och komisk talang som ingen annan presidentkandidat jag har sett. Han är en trovärdig bärare av Trumps ekonomiska budskap, som är mycket snarlikt.

Folkligheten kommer även fram i tv, och hans program hos Fox News hade en hyfsad publik.

Huckabee skulle också, som tidigare pastor och stabil kristen höger, stärka Trumps relation till den evangelikala högern. Det finns en del misstänksamhet där, från sådana personer som Erick Erickson till exempel. Huckabee har starkt förtroende hos dessa personer och skulle vara en signal att Trump tar den väljargruppen på allvar. Att han inte kommer ignorera deras frågor.

Huckabee har också lång erfarenhet av att leda politiskt och två presidentkandidaturer under bältet har också gett honom värdefull erfarenhet.

Det mesta tyder på att Donald Trump tänker annorlunda och att det är just någon av de andra ovanstående som kommer bli hans vicepresidentkandidat. Men Huckabee skulle vara hans bästa val.

Inga kommentarer: