2005-02-16

Pyjamaskrigarna

I USA beskrivs bloggare av en del media som unga killar sittandes hemma i sin pyjamas framför datorn, varifrån de gärna ger sig på de stora massmedierna. Håkan Jacobsson tillhör både mainstreammedia, genom sitt jobb på UNTs ledarredaktion, och har en blogg. Om det innebär att han går till jobbet i pyjamas vet jag inte.

Idag ger han sig i sin blogg på en annan mainstreammedia, SVTs Uppdrag granskning. I gårdagens inslag hävdade programmet att Försäkringskassan har ett bonussystem som ger handläggarna 700 kr om en person flyttas från sjukpenning till till sjukersättning. Det är en ren lögn.

"[Försäkrings]kassan betalar ut 700 kronor för varje extra ärende utöver den normala arbetsbördan som handläggaren behandlar. Handläggaren får alltså 700 kronor oavsett om personen det gäller förtidspensioneras eller får fortsatt sjukpenning eller något annat."

I USA har bloggarna blivit skickliga granskare av de stora medierna, nyligen fälldes t.ex. CNN-chefen av bloggare. Vi behöver mer av den granskningen i Sverige.

Inga kommentarer: