2004-10-14

Debatt nr tre

Oavgjort säger jag. Båda var sämre än i den andra debatten, men Kerry har varit den med jämnast nivå genom alla tre debatterna. Så sammantaget för debatterna har Kerry vunnit och skulle jag tvingas utse en vinnare i nattens debatt så blir det också Kerry.

Jag har svårt för när Bush säger något, pausar en sekund och sen flinar lite konstigt. Det har ingenting att göra med hur bra han sköter landet men jag kan inte låta bli att störa mig på det.

Jag tyckte inte att Kerry gnällde lika mycket på Bush som i tidigare debatter, men det betyder inte att det var lite gnäll. Han håller balansen mellan gnäll och egna förslag på en rätt bra nivå.

Bush pratade väldigt mycket om utbildning, även när frågan inte alls handlade om det. Frågan om höjd minimilön blev en utbildningsfråga och likaså frågan om arbetslöshet.

Sammantaget känner jag, som jag sagt tidigare, att jag inte är lika skeptisk till de två kandidaterna. Båda har för- och nackdelar och det spelar ingen större roll vem som blir president. Jag håller dock en tumme för Kerry fortfarande. Han skulle bli en helt okej president och det skulle kunna bli väldigt bra för Irak. Kanske kan han lyckas med att samla fler länder för att hjälpa till göra Irak till en demokrati. Jag tror chanserna är bättre med Kerry än Bush och det avgör vem jag stödjer.

Hur som helst, en ganska tråkig debatt med hyfsade insatser från båda kämparna. Om inget stort händer de närmaste veckorna kommer det bli väldigt jämnt på valdagen.

Inga kommentarer: